Pages

BELGRADE FASHION WEEK DAY 2


Tokom drugog dana ovogodišnjeg  Belgrade Fashion Week-a  bilo mi je zadovoljstvo da pratim nekoliko sjajnih revija. Ovog puta odlučio sam se da podržim domaće kreatore, te sam nosio pantalone, dukser i prsluk  Ljiljane Adamov. Preporuke da pogledate njene komade u radnji Šlic ili na njenoj Facebook stranici ovde
photo by Goran Cizmesija for Street Style Seconds





Druga veče je počela revijom L’Oreal Paris Show powered by Dragana Ognjenović. Moda i šminka uvek su bile nerazdvojne komponente dobrog stila. L’Oreal Paris Show je ovom prilikom, u saradnji sa jednim od najvećih imena domaće modne scene – Draganom Ognjenović, otkrio tajne svetskih modnih pista i podelio sa nama najnovije trendove šminkanja za 2013. godinu.

Zatim je mladi Novosađanin, drugi put za redom, oduševio publiku Fashion Week-a sa kolekcijom LOVE.

Nakon toga svoje radove su predstavili studenti najprestiznijih modnih akademija kod nas: Fakulteta primenjenih umetnosti, Accademie del Lusso, Akademije lepih umetnosti i francuske visoke škole za modni dizajn i modni menadžment – Mod’ Art. Pored kreativnosti radova ovih mladih dizajnera, interesovanje je izazvala i diplomska kolekcija Biljane Tipsarević, supruge jednog od naših najboljih tenisera Janka Tipsarevića.

Pocasnu nagrada Beogradske nedelje mode za doprinos razvoju mode kao umetnosti, direktor Nenad Radujević je dodelio Dobrili Smiljanić-Sirogojno, profesorka FPU. Doda Komad predstavila je kolekciju Ostrvo za koju je inspiraciju pronapšla izrazito u ostrvima Mediterana, kontrastu snobovske elite i ostrvskih udovica, kao i strukturama stena, flore i faune. Kao i uvek, Ana Ljubinković je i večerašnjoj kolekciji za jesen/zimu 2012 dala svoj originalni pečat, koji je čini prepoznatljivom svih ovih godina i oduševila prisutne.
U nastavku večeri svoju prezentaciju imali su mladi dizajneri Tamara Paunović, Julija Đerković i Milica Opačić.


Doda Komad
Loreal Show powered by Dragana Ognjenović
Mihano Momosa
Tamara Paunović
Julija Đerković





5 comments: